Fettreducering med ultraljud

Cavi Lipo är en fettreduceringsmetod med hjälp av ultraljud och kan enligt marknadsföringen ta bort 250 gram fett per behandlingstillfälle. Det är en smärtfri behandling utan kirurgiska ingrepp. Om det är en bluff eller inte finns det dock olika åsikter om.


Cavi Lipo sägs ta bort ditt fett med hjälp av ultraljud

cavilipoCavi Lipo är en fettreduceringsbehandling med ultrajud. Ultraljudet sägs göra så att fettcellerna förstörs vilket gör att du minskar i omfång och på så sätt kan forma kroppen.

Enligt marknadsföringen kan du bli av med ungefär 250-500 gram fett per behandlingstillfälle. CaviLipo sägs även kunna behandla celluliter.

Eftersom detta sker med ultraljud så är det inget som behöver penetrerar huden och alltså inget kirurgiskt ingrepp krävs.

Är Cavi Lipo en bluff eller ger det resultat?

Det finns delade meningar om ultraljud som fettreducering fungerar eller inte.

Många av fetmaforskarna sågar helt metoden medan förespråkare hävdar att metoden verkligen ger resultat.

Exempelvis fetmaforskaren Stephan Rössner säger till Sveriges Radio att Cavi Lipo är från början till slut en bluff och att det är tekniskt omöjligt. Medan förespråkare hävdar att de har sett riktigt goda resultat på sina kunder och att även kunderna själva är nöjda över resultaten.

Dessutom har företaget bakom Cavi Lipo vid flera tillfällen rättat Stephan Rössner i hans uttalanden. Då de anser att han har ett sakfel i sin bedömning. Ultraljud kan mycket riktigt inte smälta fett utan fettcellerna reduceras med hjälp av kontraindikationen av ultraljud vilket är kavitation. Kavitation betyder att skapa ett hålrum och det är detta vakuum som leder till friktionsvärme och sedan är det värmen som spräcker fettcellen.  

I ett brev på sin hemsida ger CaviLipo svar på kommentaren om att deras metod skulle vara en bluff. Där ger de även sin respons på diskussionen om att ultraljud skulle kunna ge farliga biverkningar.

De flesta kliniker som erbjuder Cavi Lipo säger även att du som patient bör träna direkt efter behandlingen, samt att du äter en kolhydratsfattig kost och gärna samtidigt gör en detoxkur. Därför kan det vara svårt att veta om resultatet du får är på grund av ultraljudet eller inte.

Så går behandlingen till

Under behandlingen så förs ett ultraljudsintrument på det område som du vill behandla. Detta gör inte ont utan känns varmt och lätt vibrerande. Sedan får du vakuummassage för att driva ut restprodukterna.

Direkt efteråt så rekommenderas du att gå en promenad på 30 minuter för att förbränna den energin som nu finns i blodet efter att fettcellerna har smällt. Detta enligt de skönhetskliniker som erbjuder behandlingen.

Priser

Varje behandling tar ungefär 50 minuter och för att få resultat krävs ungefär tio behandlingar. Paketpris för tio behandlingar ligger på ungefär 18 000 kronor.